onsdag 17 december 2014

Barn som blir glada för mjuka paket

Jo, det finns barn som blir glada för mjuka paket. I dagens lucka i vår julkalender citeras en förälder som söker julpengar till mössa och vantar.
För barn som lever under knappa förhållanden kan varma vinterkläder vara högsta önskan.
Det gör lite ont i hjärtat att inte alla barn fantiserar om leksakssvärd och sällskapsspel. Men det känns ändå gott att kunna hjälpa.
Välkommen att stötta vår julinsamling, så att alla barn kan få en riktigt god jul

tisdag 16 december 2014

Tungt att bära föräldrars börda

Dagens lucka i Majblommans adventskalender innehåller en berättelse om ett barn vars pappa sitter i fängelse. Mamman skrev till oss för att lätta barnets börda lite grann, och göra en skidresa på jullovet möjlig. 
Ekonomisk utsatthet blir extra tungt för barn när närstående vuxnas sociala utsatthet är förknippad med skam och skuld. Då behöver man en riktigt fin jul, för att orka kämpa vidare. 

måndag 15 december 2014

Åka till Småland för dyrt

I dag stärker vi möjligheten att hjälpa barn inför jul, med en extra, digital insamling. Det gör vi med anledning av alla ansökningar som just nu kommer in till våra lokalföreningar runt om i landet.
Adventskalendern ger exempel på hur det kan låta när föräldrar skriver till Majblomman i hopp om att få till en fin jul för sina barn.
Bakom dagens lucka förklarar en förälder vilken skillnad en resa till farmor i Småland skulle göra. Vi känner igen beskrivningen. Det förekommer att barn knappt har varit centralt i staden där de bor, eftersom familjens ekonomi begränsar rörelsefriheten till förorten eller glesbygden.
Varmt välkommen att hjälpa oss sprida budskapet om vår insamling, och gärna bidra själv. Mer information om hur du gör för att ge din julgåva hittar du på vår hemsida.


fredag 12 december 2014

Vi hjälper barnen bakom statistiken

Vem är det egentligen som finns bakom statistiken om barnfattigdom? Våra majblommeföreningar runt om i landet vet. Varje dag tar de emot nya brev. Just nu strömmar telefonsamtal och mejl in, även till riksförbundet. Oroliga föräldrar försöker ordna en fin jul för sina barn, men pengarna räcker bara inte till.
För att visa barnen bakom larmen och statistiken öppnar vi varje dag en lucka i vår adventskalender. Där låter en föräldrar berätta om hur det är att leva på marginalen, samtidigt som den kommersiella julhetsen tränger sig på. Citaten kommer från autentiska ansökningar, men är så klart anonymiserade.
Majblomman hjälper enskilda barn, vilket vi är utmärkande för oss som barnhjälpsorganisation.


Vi gör allt vi kan för att hjälpa alla, men på många håll är de insamlade pengarna från försäljningen av majblommor snart slut. 
Vill du hjälpa oss att ge fler barn i vårt land en fin jul? Du är varmt välkommen med en gåva

torsdag 11 december 2014

Trolla fram jul med knäna

Just nu strömmar det in mejl till Majblomman från föräldrar som är förtvivlade inför julen. De har helt enkelt inte råd med allt. I dagens lucka citerar vi en av alla mammor som försöker trolla med knäna för sina barns skull.  Vi gör vårt bästa för att hjälpa, men behöver just nu extra tillskott för att fler barn ska få en riktig jul. 
Varmt välkommen att stötta oss:
Swish: 
123 901 9076
Sms:
Skriv MAJ och skicka till 72970 så skänker du 50 kronorSkriv MAJ 100 och skicka till 72970 så skänker du 100 kronorSkriv MAJ MÅNAD och skicka till 72970 så blir du månadsgivare och skänker 50 kronor varje månad.

onsdag 10 december 2014

Drömmar om radiobilar och juleljus

Barn som lever på marginalen har inte sällan hjärtskärande önskelistor till jul. Någon längtar efter att mamma ska bli glad igen, en annan vill ha vinterkläder och riktig julmat av tomten.
Samtidigt drömmer alla barn om sagovärldar och karuseller.
I dagens kalenderlucka citerar vi en förälder som vill ge sin son ett besök på Liseberg i advent. För att han skulle bli så glad över att få se alla ljus, och åka lite...
Majblomman hjälper många barn som sällan får uppleva de där äventyren som kostar pengar.Vi vill att alla ungar ska få käka popcorn och åka bergbana då och då.
Vill du stödja Majblomman? Välkommen till vår webbutik!

tisdag 9 december 2014

Lika fin som andra barn

I dagens lucka i Majblommans julkalender kan du läsa ett citat ur en ansökan från en ensam mamma som är väldigt stolt, men mycket nedslagen. Hon får ihop en fin vardag med sina två pojkar, men när julen kommer blir det för tufft.
Mamman som skriver till oss framhåller att hennes pojkar är jättefina, som andra barn. Vi på Majblomman önskar att hon inte kände behov av att göra det. Vi önskar att ekonomisk utsatthet inte kände så skamligt för den som drabbas.
Vill du skänka pengar är du varmt välkommen att svischa till 123 901 9076 eller sms:a.